Waarom zou ik kiezen voor een (eigen) kantoor in plaats van thuiswerken?

Een kantoor biedt een professionele werkomgeving waar je je beter kunt concentreren en productiever kunt zijn. Het scheidt ook werk- en privéleven, wat kan helpen om beter te ontspannen wanneer je niet aan het werk bent.

Mag ik een bedrijfsruimte aanpassen?

In overleg denken we graag met je mee hoe we de bedrijfsruimte op jouw wensen laten aansluiten. Aanpassingen aan de ruimte zijn vaak kosten voor rekening van de huurder. Ook moet je er soms rekening mee houden dat je de ruimte weer in originele staat moet opleveren. Toch zijn er vaak meer mogelijkheden dan je op voorhand verwacht, dus neem zeker contact met ons op als je bepaalde wensen hebt. Wij hebben een eigen technische dienst en verbouwen met plezier voor onze huurders. Bij grote projecten hebben wij goede connecties om kwaliteitsverbouwing voor onze klanten af te leveren. Verbouwen doen we altijd samen voor het beste resultaat!

Bieden jullie duurzame kantoren aan?

Jazeker! Al onze kantoren hebben minimaal energielabel C of beter (monumenten uitgezonderd). Onze duurzame kantoren zijn kantoorgebouwen die zijn ontworpen met het doel om de impact op het milieu te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame materialen, energiezuinige systemen en milieuvriendelijke technologieën. Zo kun je bijvoorbeeld besparen op energiekosten, bijdragen aan een duurzamere samenleving en een positief imago opbouwen voor je bedrijf.

Het kan zijn dat duurzame kantoren iets duurder zijn om te huren dan traditionele kantoren, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. In sommige gevallen kan het huren van een duurzaam kantoor op de lange termijn zelfs goedkoper zijn, omdat er besparingen zijn op de energiekosten.

Is er een minimale huurperiode voor een kantoorgebouw?

Ja, er is vaak een minimale huurperiode voor een kantoorgebouw. Dit kan variëren van enkele maanden tot een paar jaar.

Kan ik een kantoorgebouw huren op korte termijn?

Sommige ruimtes bieden we aan met een optie voor korte termijn huur. Vaak is dit tegen een extra vergoeding. Staat de gewenste ruimte of optie er niet bij, neem dan zeker contact met ons op om te kijken hoe we jou flexibiliteit passend kunnen maken in ons ruimte aanbod.

Wat zijn de kosten voor het huren van een kantoorgebouw, behalve de huur?

Er kunnen extra kosten zijn verbonden aan het huren van een kantoorgebouw, zoals servicekosten voor het onderhoud van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimtes, en eventuele parkeergelegenheid. Deze kosten worden vaak apart van de huur in rekening gebracht. Daarnaast moet je rekening houden met gemeentelijke belastingen en heffingen, zoals rioolrecht, waterschapsbelasting en WOZ gebruikersheffing. We kunnen je aan de hand van data van het vorige jaar laten weten wat ongeveer deze kosten zullen gaan bedragen.

Kan ik een kantoorgebouw op lange termijn huren?

Ja, het is mogelijk om een kantoorgebouw op lange termijn te huren. Dit wordt vaak gedaan met behulp van een huurovereenkomst met een looptijd van één of meer jaren.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden voor het huren van een kantoorgebouw?

De betalingsvoorwaarden voor het huren van een kantoorgebouw kunnen variëren, maar meestal wordt de huur in maandelijkse termijnen of per kwartaal vooruitbetaald. Soms kan er ook een eenmalige aanbetaling of borg vereist zijn. De details staan per kantoor beschreven bij onze aanbod pagina.

Wat is het minimum aantal m2 dat ik moet huren in een kantoorgebouw?

Dit hangt af van het specifieke kantoorgebouw. In Sneek verhuren wij kantoren van 9 m2. In Leeuwarden is vanaf 15 m2 gebruikelijk.

Wat zijn de huurprijzen voor een kantoorgebouw?

De huurprijzen voor een kantoorgebouw kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte, locatie, het serviceniveau, energielabel en staat van het gebouw. Benieuwd naar onze huurprijzen? Je vindt ons aanbod hier.

Wat gebeurt er als ik mijn kantoor wil opzeggen?

Als je je kantoor wilt opzeggen, is het belangrijk om te controleren of je aan een opzegtermijn bent gebonden. Dit verschilt per huurovereenkomst. Bekijk je contract, dit staat meestal in artikel 3. Heb je vragen over de opzegprocedure of andere vragen, neem dan contact met ons op.

Zijn er regels of beperkingen voor het gebruik van het gebouw of het kantoor?

Ja, er zijn meestal bepaalde regels of beperkingen voor het gebruik van het gebouw of het kantoor. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er beperkingen zijn op het maken van lawaai of het houden van grote bijeenkomsten, of dat er bepaalde brandveiligheidsmaatregelen moeten worden nageleefd. Het is belangrijk om deze regels te lezen en te begrijpen voordat je een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw huurt. Je vindt deze terug in de huurovereenkomst of in de huurdersmap die je van ons ontvangt.

Wat voor soort bedrijven of organisaties huurt een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw?

Er kunnen allerlei soorten bedrijven of organisaties zijn die een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw huren. Dit kan variëren van kleine start-ups tot grote internationale bedrijven, en van professionele dienstverleners tot non-profitorganisaties.

Wat zijn de voordelen van het huren van een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw?

Een van de belangrijkste voordelen is dat het huren van een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw vaak goedkoper is dan het huren van een hele verdieping of het gehele gebouw. Het is ook handig omdat het gebouw vaak al is uitgerust met gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een receptie, vergaderzalen en sanitaire voorzieningen. Doordat we als verhuurder je de saaie dingen uit handen nemen, kun jij je focussen op je organisatie.

Wat is een multi tenant kantoorgebouw/bedrijfsverzamelgebouw?

Een multi tenant kantoorgebouw of bedrijfsverzamelgebouw is een gebouw dat door verschillende bedrijven of organisaties wordt gehuurd en gebruikt als werkplek. Dit kan betekenen dat verschillende verdiepingen of afdelingen van het gebouw door verschillende huurders worden gebruikt. De verhuurder zorgt dat centraal alle services en diensten worden geregeld, waardoor u zelf geen omkijken naar contracten hebt.

Welke voorzieningen bieden jullie aan?

Dit verschilt per gebouw. Je vindt de faciliteiten bij ons aanbod en klik op een bedrijfsruimte die jou wat lijkt om te kijken welke voorzieningen we aanbieden. Je kunt bij het zoekfilter ook direct je wensen aangeven.